17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Polévka z růžičkové kapusty

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
mrkev 2 ks
brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájenou na proužky osmahneme a přidáme do polévky. Na másle a cibulce připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme nastrouhaným česnekem, případně kouskem masoxu.

Tip:
Místo slaniny můžeme použít uzené žebro, kousek uzeného nebo na kolečka nakrájenou klobásku.


 


RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...